Beethoven door Jan Caeyers

Lezing

 

Beethovenbiograaf Jan Caeyers

vrijdag 17 januari 2020

Door Beethovenbiograaf Jan Caeyers

 20:15 | de Nieuwe Kerk

TOELICHTING

De Vlaamse dirigent, Beethovenvorser en musicoloog Jan Caeyers is schrijver van een van de meest meeslepende en actuele biografie├źn van Beethoven. Op 17 januari biedt het Februari Festival het publiek de kans als opwarmer alvast van Jan Caeyers eloquentie te genieten tijdens een lezing over zijn nieuwste ontdekkingen.
Na jarenlange research verscheen zijn biografie in 2009 bij De Bezige Bij. Na de zevende Nederlandse druk verscheen een vertaling voor de Duitse markt bij C.H. Beck, M├╝nchen. In februari 2013 werd het boek bekroond met de literatuurprijs Antwerpen. In 2014 ontving Caeyers de 'Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling' te Brugge. In 2020 presenteert Caeyers een i.s.m. het Beethovenhaus Bonn gereviseerde editie, die met de kerst al beschikbaar komt bij de Bezige Bij.

Jan Caeyers over zijn Beethovenbiografie

"Het schrijven van deze biografie was een noodzakelijke transitie naar de uitbouw van een nieuw orkest: Le Concert Olympique. Maar het was meer dan dat. Het was werkelijk een levenservaring en ik durf gerust te stellen dat dit boek mijn leven heeft veranderd."

Beethoven door Jan Caeyers