MUSICI

 
 • Quartetto di Venezia

  Quartetto di Venezia

  Het Quartetto di Venezia maakt zijn internationale faam al meer dan 30 jaar wereldwijd waar. Talrijke cd’s verschenen op grote labels als Naxos en Decca. Hun 10-cd-box met Italiaanse strijkkwartetten geldt als de standaard voor dat repertoire. Tournees voeren hen over de hele wereld. Sinds 2016 heeft het ensemble zijn eigen concertserie in een gloednieuwe concertzaal op het eiland San Giorgio Maggiore in Venetië, mogelijk gemaaakt door de Fondazione Cini.

 • Sofya Gulyak - piano

  Sofya Gulyak - piano

  De doorbraak van de Russische pianiste Sofya Gulyak kwam in 2009 na het winnen van de Eerste Prijs van het Internationale Pianoconcours in Leeds. Sindsdien worden haar recitals en optredens met orkest, net als al haar cd’s, wereldwijd door de pers met lof overladen. In 2017 gaf Sofya Gulyak de première van de herontdekte 'Ostersonate' van Fanny Mendelssohn. De BBC wijdde er een documentaire aan.

 • Maria Fiselier - mezzosopraan

  Maria Fiselier - mezzosopraan

  De Nederlandse mezzosopraan Maria Fiselier wordt beschouwd als een van de rijzende sterren van haar huidige generatie. Ze wordt geprezen om haar ‘uitzonderlijke warme en kleurrijke stem vol van sensualiteit’. Tijdens het Internationale Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch in 2012 ontving ze 6 ereprijzen waaronder de ‘Jong Talent Prijs’. Momenteel is ze verbonden aan de Komische Oper Berlin.

 • Peter Nilsson - piano

  Peter Nilsson - piano

  Peter Nilsson heeft opgetreden in alle grote zalen van Nederland met o.a. Charlotte Margiono, Alejandro Marco-Buhrmester, Olga Peretyatko. Hij treedt ook vaak op met Maria Riccarda Wesseling (Venezië, Gewandhaus Leipzig, Tonhalle Zürich, Festival Printemps des Arts de Monte-Carlo) en Julia Westendorp (Davos en Luzern Festivals). In November 2014 brachten mezzosopraan Maria Fiselier and Peter Nilsson een cd uit met liederen van Ivor Gurney, Herbert Howells en Benjamin Britten.

 • Simone Lamsma - viool

  Simone Lamsma - viool

  Geroemd om haar "brilliant… polished, expressive and intense" (Cleveland Plain Dealer) en “absolutely stunning” (Chicago Tribune) spel, wordt de Nederlandse violiste Simone Lamsma wereldwijd gerespecteerd door pers, collega’s en publiek als één van de meest opvallende en boeiende muzikale persoonlijkheden. Dirigent Jaap van Zweden noemt haar één van de meest toonaangevende violisten ter wereld.

 • Quirine Viersen - cello

  Quirine Viersen - cello

  De Nederlandse celliste Quirine Viersen behoort internationaal tot de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden van haar generatie. Haar cd’s met solowerken van Bach en Britten ontvingen overal lovende kritieken. Zij is een begenadigd kamermuziekspeler en treedt daarnaast als solist op met vele symfonieorkesten in binnen- en buitenland.

 • Ishay Shaer - piano

  Ishay Shaer - piano

  Vanaf 2006 was de jonge Israëlische pianist Ishay Shaer prijswinnaar van vele internationale concoursen. Hij heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een begenadigd solist en veel gevraagd kamermuziekspeler. Concertoptredens voeren hem van China tot in Zuid-Amerika. “Zijn interpretaties getuigen van een overrompelende originaliteit”, aldus de internationale pers. In november 2017 verscheen zijn nieuwe cd met twee pianosonates en twee sets Bagatelles van Beethoven op het label Orchid.

 • Henk Neven & Hans Eijsackers

  Henk Neven & Hans Eijsackers

  Bariton Henk Neven won in 2011 de Nederlandse Muziekprijs. Niet zo verwonderlijk, want de succesvolle bariton zingt net zo gemakkelijk aria’s uit de Matthäus Passion, een rol in een opera, een wereldpremière van tijdgenoten als liederen. Pianist en multitalent Hans Eijsackers is onder meer Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf en dus de ideale muzikale partner. Samen vertolken ze de 'Dichterliebe' van Schumann. Om naar uit te kijken!

 • Lestari Scholtes & Gwylim Janssens - pianoduo

  Lestari Scholtes & Gwylim Janssens - pianoduo

  Lestari Scholtes en Gwylim Janssens vormen sinds 2003 een zeer succesvol pianoduo. Het tweetal sleepte op vele prestigieuze concoursen hoofdprijzen in de wacht. Zij maakten tournees door o.a. Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Zij zijn de organisatoren van het Pianoduo Festival Amsterdam dat in 2017 zijn 5e jaargang beleeft.

 • Antje Weithaas - viool

  Antje Weithaas - viool

  "Antje Weithaas is een van de grootste violisten van deze tijd." (Fonoforum). Dat haar optredens al vele jaren overal zo’n overrompelende indruk maken is te danken aan haar intense wijze van musiceren. Zij heeft tientallen bekroonde cd’s op haar naam staan, met solorepertoire, kamermuziek, de grote vioolconcerten en als dirigent/concertmeester van het Zwitserse topensemble Camerata Bern.

 • Jasper Grijpink - klarinet

  Jasper Grijpink - klarinet

  Klarinettist Jasper Grijpink studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ab Vos en Pierre Woudenberg. Vanaf augustus 2015 maakt hij als klarinettist deel uit van het Residentie Orkest in Den Haag. Tevens is hij actief in de kamermuziek waaronder met Trio Cortado. Van dit ensemble verscheen in april 2017 de eerste cd met eigen bewerkingen van Frans repertoire van Ravel, Couperin en Debussy.

 • Hannah Strijbos - altviool

  Hannah Strijbos - altviool

  Hannah Strijbos is aanvoerder altviolen van het Residentie Orkest. Daarnaast is zij actief als solist en kamermuziekspeler, o.a. in het Jacques Thibaud Ensemble. Zij won vele prijzen op Nederlandse en buitenlandse concoursen. Met regelmaat treedt zij op tijdens internationale festivals, waaronder het befaamde Verbier Festival in Zwitserland.

 • Van Baerle Trio

  Van Baerle Trio

  Het Van Baerle Trio heeft zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van grote internationale concoursen in o.a. Frankrijk en Duitsland (ARD München, 2013). Bij beide concoursen won het trio ook de publieksprijs. In Nederland hadden ze in 2012 al als jong veelbelovend ensemble de Kersjesprijs ontvangen. Met hun optredens en hun cd's met werken van Ravel, Mendelssohn en Beethoven bevestigen zij keer op keer hun grote klasse.

 • Jeannette van Schaik - sopraan

  Jeannette van Schaik - sopraan

  Sopraan Jeannette van Schaik behaalde haar bachelor diploma cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeerde bij Sasja Hunnego en coach David Bollen. Zij vervolgde haar masteropleiding aan de Dutch National Opera Academy. Afgelopen december maakte ze haar debuut in de rol van Mimi in Puccini’s La Bohème in het Grand Théâtre de Luxembourg en bij de Nationale Opera als 1e Madrigalist in Puccini’s Manon Lescaut.

 • Maria Milstein - viool

  Maria Milstein - viool

  De in Moskou geboren violiste Maria Milstein maakt momenteel zowel in Nederland als internationaal carrière als solist en kamermuziekspeler. Zij maakt (samen met pianist Hannes Minaar en cellist Gideon den Herder) deel uit van het Van Baerle Trio dat op grote concoursen in Duitsland en Frankrijk de belangrijkste prijzen in de wacht sleepte.

 • Shihyun Lee - piano

  Shihyun Lee - piano

  In januari 2018 won de Zuid-Koreaanse pianiste Shihyun Lee bij het Felix Mendelssohn Bartholdy Hochschulwettbewerb in Berlijn de 1e prijs en de speciale prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (‘Études de dessin’ van Kit Armstrong). Haar lijst met concoursen waar ze prijzen won is sowieso indrukwekkend. Shihyun Lee concentreert zich bij de keuze van haar repertoire vooral op het traditionele Duitse repertoire uit de 19e eeuw. Zij studeert sinds 2014 aan de Universität der Künste in Berlijn bij Markus Groh.